Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Kennissessie biobased composietmateriaal

REWIN en het Natuurvezel Applicatie Centrum hebben in samenwerking met WMI  (Werkendam Maritiem Industries) een kennissessie over de toepassing van biobased composietmateriaal in de Werkendamse haven georganiseerd.

 

Onze algemeen directeur Michiel de Bruijcker presenteerde tijdens deze sessie de mogelijkheden en voordelen van onze groot-formaat 3D-printer.

 

Voorraad, reparatie en onderhoud

Met een digitale kopie van een product is het aanhouden van een grote voorraad niet nodig. Ook kan je 3D-printen inzetten voor producten die gerepareerd moeten worden of producten die veel onderhoud vergen. Door 3D scan-technologie kan bijna elke vorm gemaakt worden. De 3D-prints zijn bewerkbaar, bijvoorbeeld door middel van polijsten.

 

Biobased

Momenteel wordt nog veel met PET-G geprint. Biobased materialen geven een ruwere structuur, maar door ontwikkeling verbetert het materiaal langzamerhand.

Na de presentatie hebben we een rondleiding op ons bedrijf gehouden, en een demonstratie gegeven van onze 3D printer. De aanwezige bedrijven hebben veel kennis opgedaan over de materialen en productiemethodes.

 

Lees meer over de kennissessie in het artikel van Rewin Wil je meer weten over de mogelijkheden van composiet en onze 3D-printer? Neem dan contact <LINK> met ons op.