Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Poly Products pakt 3D-printen nog grootser aan met de introductie van hun nieuwe merk: ENLARG3D

Poly Products introduceert ENLARG3D als nieuwe merknaam om alle activiteiten met betrekking tot 3D printen naar de markt te brengen. 3D printen als vormgevingstechnologie met kunststof materialen geven dermate grote kansen voor huidige maatschappelijke- en marktvragen dat deze helder en duidelijk gecommuniceerd moeten worden. De merknaam ENLARG3D is per direct actief via diverse kanalen waaronder www.enlarg3d.nl.

 

De eerste grootformaat printer van Poly Products is in het najaar van 2019 in gebruik genomen. Deze printer levert producten waarbij tenminste één van de afmetingen van het product groter is dan 0.5 meter. De verwerkte materialen zijn voornamelijk PETG, recycled PETG of PP gevuld met een ‘short fibre’ voor meer sterkte en minder krimp. Ontwerpers die unieke stuks, kleine series op groot formaat in kunststof willen printen zijn precies aan het goede adres bij ENLARG3D.

 

Maximale afmetingen

Door 3D-prints samen te stellen, zijn nagenoeg alle vormen mogelijk. Maximale afmetingen bestaan eigenlijk niet. ENLARG3D heeft als doel om in de vroege fase van projecten betrokken te raken. Met hun engineering services willen zij de werkelijke kracht van 3D-printen voor hun klant inzichtelijk en toepasbaar maken. Dit stopt niet bij samenstellen van groot werk alleen. Oppervlakte afwerking, vezelversterking, installatie op locatie en nazorg behoren ook tot hun totaaldienst. De 52 jaar ervaring van Poly Products wordt hier voortdurend voor ingezet.

 

Informeren, inspireren en opleiden

Het nieuwe merk gaat verder dan enkel het aanbieden van services om ge-3D-printe totaaloplossingen voor klanten te realiseren. Michiel de Bruijcker, algemeen directeur van Poly Products heeft grootste plannen; ‘Informeren, inspireren en opleiden zijn aanvullende doelen die ik met ENLARG3D na zal streven. Een mooi voorbeeld is de FGF-cursus waarbij architecten, product ontwerpers en mensen uit de creatieve sector uitgenodigd worden te leren over groot formaat kunststof printen’.

 

Strategische samenwerkingen

In de komende periode zullen de activiteiten van ENLARG3D uitbreiden door investeringen in infrastructuur, hard- en software en het aangaan van strategische samenwerkingen, allen gericht op grootformaat kunststof geprinte producten. ENLARG3D streeft ernaar om met hun expertise en techniek het schijnbaar technisch-onmogelijke, toch mogelijk te maken. Niet alleen groots in 3D-printen dus, maar ook groots in materiaalkennis, inzicht, service en meedenkend vermogen. ENLARG3D vergroot alles wat ze aanraken.

 

Over Poly Products

Poly Products B.V. is sinds 1969 de toonaangevende producent van hoogwaardige vormdelen, constructies en bekledingen van vezel versterkte kunststof composieten. Poly Products heeft de specialistische kennis in huis om met een breed scala aan mogelijkheden, van ruwe schetsen, via materiaalonderzoeken en engineering tot het bouwen van prototypes en serie productie, met u tot een gewenst resultaat te begeleiden en uit te voeren. Ook voor deeloplossingen, inspecties, onderhoud en rapportages kunt u bij het bedrijf terecht. Alle producten en diensten worden op een professionele wijze met moderne apparatuur en gekwalificeerde medewerkers vervaardigd en uitgevoerd. Onze ISO 9001 en VCA* certificeringen zijn hierbij een leidraad in het waarborgen van de kwaliteit. Poly Products is gevestigd in Werkendam en telt 30 medewerkers.