Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Vogelsang ontvangt DLG-award voor innovatieve techniek voor het verspreiden van mest

Vogelsang ontvangt DLG-award voor innovatieve techniek voor het verspreiden van mest



• Deutsche Landwirtschaft Gesellschaft (DLG) kent award toe voor de BlackBirdsleepvoetbemester met een ExaCut ECQ precisieverdeler van Vogelsang



Dordrecht (NL), november 2019 – De techniek voor de verspreiding en de distributie van vloeibare mest van Vogelsang is bekroond door het DLG. De nieuwe BlackBird-sleepvoetbemester met een werkbreedte van 15 meter, uitgerust met twee ExaCut ECQ-precisie-verdelers, werd getest. De DLG-test toonde aan dat de vloeibare mest wordt verdeeld met een variatiecoëfficiënt van minder dan twee procent. Dit werd bekroond door de examinatoren. Bovendien werden de precisieverdelers geclassificeerd als bijzonder gebruiksvriendelijk. Volgens de DLG-deskundigen zijn onderhoudswerkzaamheden relatief eenvoudig en kunnen ze in zeer korte tijd worden uitgevoerd.



“We zijn verheugd om de award van het DLG te ontvangen. Het testmerk ondersteunt onze positie als innovatieleider in de agrarische sector en bevestigt onze inzicht van het ontwikkelen van klantvriendelijke en economische oplossingen”, zegt Harald Vogelsang, managing director van Vogelsang GmbH & Co. KG.



Testcriteria volledig voldaan



In de module ‘Functionality and working quality’ behaalde de sleepvoetbemester met de precisieverdelers uitstekende distributiekwaliteiten in tests met vloeibare runder- en varkensmest. In alle proeven om de gemiddelde verdeling te bepalen, kreeg het DLG de best mogelijke beoordeling van ‘zeer goed (++)’. In de drie van 2 von 4 de vier onderzoeken waren de gevonden gemiddelde afwijkingen ruim onder de twee procent (1,8 / 1,1 / 1,8). De uitgangen van de verdeler worden bij het begin van het strooien zeer snel met vloeibare mest gevoed, waardoor een V-vormige afdruk wordt voorkomen.



Ook in de module ‘Handling, operation and maintenance’ was de koppeling van de BlackBird-sleepvoetbemester met de ExaCut ECQ-precisieverdeler overtuigend: de DLG-examinatoren beoordeelden de precisieverdeler als gebruiksvriendelijk en benadrukten de zeer goede toegang tot de twee verdeelkoppen en de smeerpunten. Om de messen van de precisieverdelers te vervangen, hadden de DLG-testers gemiddeld minder dan twintig minuten nodig. Speciaal gereedschap was niet nodig. Het DLG beoordeelt dit resultaat als relatief snel en gemakkelijk onderhoud.



De bekroonde Vogelsang-systemen voor precieze verspreiding van vloeibare mest werden gepresenteerd op de AgriTechnica in Hannover en zijn te zien op de AgriBex in Brussel van 3 tot en met 8 december 2019.



Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken: vogelsang.info