Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Uiterst nauwkeurig uitrijden van vloeibare mest van John Deere en Vogelsang

Uiterst nauwkeurig uitrijden van vloeibare mest van John Deere en Vogelsang



• Gezamenlijk initiatief voor duurzame, organische bemesting



Dordrecht (NL), november 2019 - John Deere en Vogelsang zijn een gezamenlijk project gestart om de toepassing van duurzame, organische meststoffen te bevorderen. De combinatie van John Deere’s Section Control en Vogelsang‘s Comfort Flow Control (CFC) sectiecontrolesysteem maakt een zeer precieze verspreiding van vloeibare mest mogelijk.



"We bundelen onze gezamenlijke expertise om ervoor te zorgen dat planten kunnen worden voorzien van de nodige voedingsstoffen door een preciezere toepassing van vloeibare mest," aldus marketingmanager regio 2 Alexander Berges, John Deere Intelligent Solutions Group. “Nauwkeurige organische bemesting heeft belangrijke voordelen boven minerale bemesting. Het verbetert de CO2-balans van de landbouwproductie en vermindert ammoniakemissies. Hogere opbrengsten, meer consistente plantengroei en bescherming van waterlopen zijn ook positieve voordelen.”



Harald Vogelsang, directeur van Vogelsang GmbH & Co. KG, voegt eraan toe: "Door de locatie specifieke en op behoeften gebaseerde toepassing van vloeibare mest kan de moderne landbouw duurzamer opereren en de triade van economie, ecologie en sociale acceptatie bevorderen."



Nauwkeurige verspreiding van vloeibare mest in de praktijk

Dit gezamenlijke technologieproject demonstreert in de praktijk hoe nauwkeurig vloeibare mest kan worden aangebracht met behulp van Vogelsang's nieuwste sleepvoetbemester BlackBird met CFC-sectiecontrolesysteem en ExaCut ECQ- 2 von 3 precisieverdeler. John Deere’s Section Control wordt bediend via het Generation 4-display in de cabine en opent en sluit de individuele slangen van het systeem automatisch en zeer nauwkeurig volgens de GPS-positie van het voertuig. Dit vermindert overlappingen en fouten tot een absoluut minimum en voorkomt over- of onderdosering van voedingsstoffen aan de planten.



Flexibele technologie voor optimale resultaten

Vogelsang heeft ook nieuwe afsluitertechniek ontwikkeld, met luchtbalgen in de slanguitlaten van de verdeler voor het uitschakelen van de afzonderlijke boomsecties. De opgeblazen luchtbalgen sluiten de afzonderlijke boomsectie of boomsecties: om de respectieve slanguitlaten vrij te geven, laat de operator de lucht uit de balgen ontsnappen. Deze elektropneumatische besturing van de afzonderlijke slangen maakt snelle, precieze schakelhandelingen mogelijk. De spuitbomen zijn beschikbaar in versies met een enkele slangbediening of met bediening in gecombineerde secties.



De sectieregeling van John Deere is compatibel met alle gebruikelijke satellietcorrectiesignalen, variërend van de gratis SF1 tot het zeer nauwkeurige en herhaalbare RTK-signaal. Hierdoor kunnen tot 255 afsluiters volledig automatisch worden bestuurd met een nauwkeurigheid van +/- 3 cm in vooraf gedefinieerde gebieden van het veld.



Door de volledige integratie van beide systemen in de John Deerebedieningsterminal kunnen Section Control en Comfort Flow Control een dergelijke precieze mesttoepassing garanderen. Extra integratie van de HarvestLab 3000 mestsensor maakt continue meting van de voedingsstoffen in de mest mogelijk, zodat niet alleen m³ / ha, maar ook kg / ha N, P en K kunnen worden toegepast zoals bij minerale meststoffen. De HarvestLab-sensor is DLGgecertificeerd voor het nauwkeurig meten van de N en P, wat op hetzelfde niveau is als geaccrediteerde laboratoria.



Een video van dit gezamenlijke project met de resultaten van de zeer nauwkeurige demonstratie van de verspreiding van vloeibare mest vindt u hier. Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken: vogelsang.info