Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Nieuwe beveiligingsmodule voor de water- en afvalwatertechniek

Nieuwe beveiligingsmodule voor de water- en afvalwatertechniek

 

Augustus 2019 - Met een nieuwe module ontsluit KSB nieuwe beveiligings- en controlefuncties voor zijn pompen alsmede mixers met dompelmotor.

 

De module die onder de naam Amacontrol III op de markt wordt gebracht, controleert de fasenvolgorde, onderkent een mogelijke fasenuitval, optredende over- en onderspanningen alsook mogelijk optredende spanningsasymmetrie. Bovendien kunnen temperatuursensoren, twee geleidbaarheidssensoren voor lekkagecontrole alsmede een 4-20 mA-signaal worden gemonitord. Ook kunnen de schakelfrequentie, het aantal bedrijfsuren en uitval van de aangesloten sensoren worden geregistreerd.

 

Een fout- en een alarmeringsrelais zorgen voor de veilige afschakeling van de aggregaten resp. voor de activering van een voorafgaande alarmmelding. De geïntegreerde diagnosefunctie biedt naast bedrijfsgegevens, foutenlijsten, foutentellers, bedrijfstijden, schakelcycli en actuele meetwaarden ook een gedetailleerde foutanalyse van de laatste fouten (via een vooraf gedefinieerd tijdvenster). Zo is het mogelijk de bewaakte aggregaten via een app op een smartphone of een tablet te monitoren en de gegevens van de beveiligingsmodule te evalueren.

 

Met de verschillende toebehoren bestaat ook de mogelijkheid de verkregen gegevens naar een bestaand dataregistratiesysteem of de cloud te versturen.

 

De module wordt op een 35 mm standaard rail in de schakelkast gemonteerd. Voor de bekabeling wordt gebruik gemaakt van verwijderbare veerdrukklemmen. De module heeft een voedingsspanning van 24 V gelijkstroom of één-fase wisselstroom van 115 of 230 V en een frequentie van 50 tot 60 Hz. Bij de door KSB geleverde modulen zijn alle voor het bedrijf benodigde waarden vooraf ingesteld.

 

KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.