Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Nieuwe hoog-efficiënte 8-inch roestvrijstalen bronpomp

Nieuwe hoog-efficiënte 8-inch roestvrijstalen bronpomp



Maart 2020 - Als uitbreiding van het programma pompen voor waterwinning heeft KSB een nieuwe bronpomp geïntroduceerd. Deze pompen met de typebenaming UPA S 200 zijn ontworpen voor de watervoorziening, bevloeiing en het grondwatermanagement.



Dankzij een geoptimaliseerde geometrie van de hydrauliek bereiken de pompen van dit type zeer hoge rendementen. Door een slijtvaste uitvoering met metalen slijtringen en lagers van siliciumcarbide blijft het energieverbruik ook bij een verhoogd zandgehalte in het water jarenlang tot een minimum beperkt.



In combinatie met de hoog-efficiënte synchroonmotoren van de serie UMA-S en variabele regeling van het toerental kunnen de energiekosten nog aanzienlijk verder worden verlaagd. Voor bedrijf zonder frequentieomvormer worden de waaierdiameters tot op de millimeter nauwkeurig aangepast. Zo wordt ook met een vast toerental verzekerd, dat de pompgrafiek individueel op de behoefte wordt afgestemd en geen vermogen wordt verspild.



De UPA S 200 komt eerst als 8-inch pomp op de markt en zal in vier verschillende hydrauliekgroottes leverbaar zijn. De optimale capaciteiten liggen tussen 40 en 60 kubieke meter. De maximale opvoerhoogte ligt bij 400 meter. Alle gegoten onderdelen zijn vervaardigd van hoogwaardig gegoten roestvrijstaal 1.4408 of optioneel 1.4517.



De pomp is voor toepassing in drinkwater volgens ACS (Franse drinkwatercertificering) gecertificeerd en voldoet aan de eisen van het Duitse Ministerie van Milieu.



KSB is een van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.